Er dette din neste lidenskap?

Fotografier uten bruk av elektronikk. Tradisjonell kjemi og klassisk håndtverk, har det en plass i dagens high-end-marked? Absolutt, mener vi.

Hos oss i Artisa har vi mange konkrete planer om hvordan arkitekturfoto, naturfoto, portrettfoto eller kunstfoto skal presenteres delikat og smakfullt på rammer og montasjer vi produserer. Enten det er bilder vi selv fotograferer og printer ut, eller det er kundenes egne fotografier som skal presenteres på en unik måte.

Selv har jeg i mange år jobbet med fotografi hvor opptakene blir gjort på film, som fremkalles og bildene kopieres opp i mørkerom. Det blir også en del av fremtiden for egen del. 

Trend

Det er tydelig en trend globalt at fotografer ønsker seg tilbake til håndverket det er å kopiere bilder på fotopapir i mørkerom. Men trenden har også nye, unge fotografer som ønsker å starte analog og jobbe i mørkerom.

Er du i den gruppen? 

Den siste tiden har den engelske film-og fotopapir-produsenten Ilford publisert en rekke videoer på You Tube om bygging og bruk av eget mørkerom.

Ilford har laget disse videoene for å hjelpe fotografer til å ta det neste steget ut i å skape sort-hvitt-fotografier.

Det har gått noen år siden jeg selv laget denne PDF-bookleten om å printe svart-hvitt-bilder med enkel retusj i stort format. Nå kan Ilford vise deg det meste med gode videoer, dette er absolutt for deg som ønsker å lære mer om dette faget. Inspirere deg til å ta bilder, kopiere dem og presentere dem på best mulig måte i din egen stue.

Det er Rachel Brewster-Wright, eiere av Little Vintage Photography som er videoenes guide. For hver episode løfter hun nivået og vanskelighetsgraden et lite hakk.

Jeg har lagt til de første episodene under.

Episode 1: Dodge & Burn
Rachel Brewster-Wright er din guide i Ilfords mørkeromsvideoer.
Episode 2: Selenium toner
Seleniumtoning bidrar ofte til mer kontrast og snert i skyggepartiene.
Episode 3: Fotopapir
Episode 4: Multigradefiltre

Jeg håper du finner inspirasjon og motivasjon fra disse videoene. Glem ikke å bokmerke Ilfords komplette videoekanal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *